lauantai 15. tammikuuta 2011

RTFM

Kankaat sain leikattua jo, mutta sitten sotkeuduin lankoihin.Ehkä saumurin hankinta olisi ollut viisaampaa, mikäli moista laitetta olisi joskus aikaisemmin tullut käytettyä?

Kuvassa näkyy miehen suunnittelema ompelunurkkaus. Siinä on siis vanha nurkkamallinen tietokonepöytä, jonka näppistasolle mies sommitteli läppäriä. Varsinainen monitoimitila siis. Ehkä saan kankaat, ompelukoneen ja saumurin ahdettua niin, että sekin vielä onnistuu. Voi olla, että isommat peitot jäävät tekemättä... tai mistä sen tietää vielä, vaiheessahan tuo vielä on ja kokemusperäinen tieto puuttuu.

Vielä minä tuon saumurin lankoineen päihitän. Päihitin näytönkin, valmistuin, viralliset paperit tulevat, kunhan tutkintolautakunta on paperit läpi katsonut ja puumerkkinsä alle lyönyt. Olen itseeni tyytyväinen, kiskaisin kuitenkin koko oppisopimuskoulutuksen läpi alunperin sovitun aikataulun mukaisesti, vaikka olin yli puolet ajasta vanhempainvapaalla. Näytön lähentyessä iskikin paniikkivaiheen jälkeen tieto, että opinnot tosiaan loppuvat. Sitähän ei saa päästä tapahtumaan, joten ilmoittauduin avoimeen yliopistoon. Elämäntapaidioottimaista pään seinään hakkaamista kertakaikkiaan...

Mutta katsokaa, uusi lukija! Neljä on päivän luku, minulla on neljä ammattia, neljä lasta ja neljä lukijaa :D Ja saumurissa neljä lankaa.

4 kommenttia:

 1. Kyllä se onnistuu, sinnillä vaan! Kun sen kerran hoksaa, toinen kerta menee jo heittämällä :)

  VastaaPoista
 2. Langat sain paikoilleen, tänään pitäisi sitten rohjeta kokeilemaan!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittamasi kuullostaa niiiiiin tutulta. Hommasin itselleni jokin aika sitten saumurin, vaikka en ole ikinä ennen moiseen vekottimeen koskenut. :D Nyt yhteiseloa takana muutama kuukausi ja pikkuhiljaa alan olemaan voiton puolella. ;)

  Tsemppiä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Eiköhän se tuosta ala sujua, joskus... On tuo kyllä monimutkasempi kun sirkkeli :D

  VastaaPoista