tiistai 30. syyskuuta 2014

Valokuvaus harrastuksena

Päätin haluta kameran. Koska tiedän taipumukseni aloittaa uudet harrastukset innolla, joka hetken kuluttua hiipuu, en suunnitellut suuria investointeja. Rahatilanteen elpymistä odotellessa etsiskelin tietoa ja luin. Onneksi hakusanoilla "ensimmäinen järjestelmäkamera" päädyin Mikko Saaren blogiin. Sieltä löytyikin paljon opiskeltavaa, uusia termejä ja vinkkejä aloittelijalle. Sitten vastaan osui käytetty Nikon D3100 sopivaan hintaan.


Oi onnea!

Päädyin myös alan harrastajien ja ammattilaisten sivustoille. Sitten paljastuikin, ettei tämä nyt niin helppoa ole. Aloittelijan tulee tietää termit, ennen kuin kysyy mitään. Jos kysyy, millä objektiivilla kuva olisi onnistunut paremmin, vastataan, että kyllä kittiobjektiivi on ihan hyvä. Jos kysyy, miten kuva olisi kitillä onnistunut paremmin, kerrotaan, ettei kittiobjektiivista ole mihinkään. Ja loppuviimein kuvan voi ottaa vaikka kännykällä, jos osaa. Ilmapiiri on täysin erilainen ja kynnys kysyä on paljon korkeampi, kuin esimerkiksi ompeluun liittyvillä palstoilla.

Olen ollut jonkinasteinen "puristi" kuvien jälkikäsittelyn suhteen. Järjestelmäkamera toi mukanaan pienen pakon siihenkin. Eikö tällä hienolla kameralla nyt muka saakaan sellaisenaan valmiita kuvia?

No, niitä räpsyjä nyt sitten löytyy Flickristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti