keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Takki

Pitkään sitä piti pienessä päässään pyöritellä. Vuosia oikeastaan. Ja jos oikein perimmäisille lähteille mennään, niin siitähän on liki 20 vuotta, kun sovitin kaupassa ihanaa takkia, mutta köyhänä jätin sen sinne. Ja kun olin aikani harkinnut ja palasin kauppaan, ei enää minun kokojani ollutkaan. Sen koommin ei ole vastaan tullut samanlaista takkia.

Sehän pitää siis tehdä itse. Tätä mallia piirtelin jo syksystä asti. Elokuussa ostin Etsystä vintage-kaavan noin vuodelta 1959.


Aluksi en vain raaskinnut sitä edes paketista avata. Kun lopuksi totesin omien kaavasovellusten piirtämisen liian vaikeaksi, päätin viimein avata aarteeni ja tehdä sen mukaan. Kaava on kokoa 12 ja mittojen mukaan se oli minulle liian pieni. Tein Jyskin laadukkaasta fleese-peitosta ensimmäiset reilunkokoiset palaset, joita sitten pienentelin sieltä sun täältä ja lopuksi totesin, että kaava alkuperäisessä koossaan olisi ehkä sittenkin ollut ihan hyvä. Vain yksi farkkuneula vääntyi, sormeen tuli kovettuma, mutta tässä se viimein on, uusi takkini!

Helma on kohtuullisen suora, jäi vain työn alla oleva tunika sovituksesta päälle.

Hihansuihin laitoin Kangastukun mustaa heijastinnauhaa tereksi. En voi suositella, missään olosuhteissa tuo ei heijasta yhtään.

Helmaa on 3,5 metriä. Päällikangasta. Lisäksi vuorikankaan toinen mokoma...

Myös helmassa tuota ns. heijastinkangasta suikaleet, edessä ja takana.

Kaavassa olleet valetaskut jätin pois. Päällikankaana on aikoja sitten hamstrattu farkkukangas, hinta taisi olla huimat 8 euroa kolmen metrin palasta. Kaavana toiminut Jyskin fleese jäi vuorikankaaksi. On muuten lämmin takki. Hihansuihin laitoin mustaa puuvillaa, kun farkku uhkasi loppua kesken ja hihojen sisäpuolelle fleesen päälle paremmin luistavaa vuorikangasta pukemisen helpottamiseksi.

Tytär toimi kuvaajana :)

Nyt kun vielä hahmottaisin, miten kaava oli taiteltuna pakettiinsa, että saisin sen säilytettyä yhtä hyväkuntoisena.

19 kommenttia:

 1. Upea! Ison työn olet tuon kanssa kyllä tehnyt, hatunnosto siitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mies kommentoi jossain vaiheessa, etten sitten vaikeemmasta alottanut tuota takkien tekemistä :P Mä olin siihen asti pitänut tuota kuitenkin melko simppelinä, ei taskuja jne, vain _isona_. Meinas iskeä paniikki :D

   Poista
 2. Upea takki. Ja noin isotöinen! Mulla ei riitä hermot noin suuriin töihin. pitää saada nopsaan valmista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulin, siksi tuo onkin odottanut tekemistään niin pitkään :D Kiitoksia :)

   Poista
 3. Aivan ihana!
  -tiiti-

  VastaaPoista
 4. On kyllä hieno!!! T. Napsuneiti =)

  VastaaPoista
 5. Ihana! Ja tuo kaava jo itsessään on melkoinen aarre!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kaava on! Onneksi se saa olla yksin tuolla lipaston laatikossa, mutta jotenkin mun pitäis kyllä saada takasin koteloonsa. Mä en ole koskaan ollut hyvä tämmösissä pulmapeleissä :D

   Poista
 6. Aivan ihana, mäkin tahdon tollasen takin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helppo tuo kaava tosiaan oli, eli siitä vaan surauttelemaan :) Paitsi etten ymmärrä, miten sain tuon mitan heittämään niin paljon, ei ole edes mittamuunnosvirhe, kun tuumamitalla mittasin :)

   Poista
  2. hih, mikäs sitä surautellessa. Kaava vain puuttuu. Toi pikku verisokin olis ihana tolla meitin martalla..

   Poista
  3. Tuo on hämäävä, tuo kaavapaketin kotelo, mutta siinä on vain tuo yksi koko. Periaatteessa kauheen simppeli, neljä suikaletta taakse, neljä eteen, eteen tulevista keskimmäiset nappien verran päällekkäin. Ja vyötäröltä asti kelloksi. Mutta voin minä tuosta kaavasta tehdä kauppoja, kunhan saan sen taiteltua takaisin :D

   Poista
 7. Siis wow! Todella upean näköinen takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja pahoitteluni, mulla oli tämä kommentti hukassa, Blogger oli päättänyt, että se on roskapostia. Ensimmäinen kerta tämäkin :D

   Poista
  2. Kivaa, että minut ajatellaan roskapostiksi :'(. Toivottavasti oma nicki ei sitä tee:)

   Poista