tiistai 28. helmikuuta 2012

Kuvassa on virhe?

Jaksoin jankuttaa FB:n Ompeluelämää-ryhmässä uusimman Ottobren Martina-kimonohihatopista. Sen langansuunta etukappaleisiin oli piirretty toisin, kuin kuvissa. Vasta saatuani tämän koeversion valmiiksi tajusin, että voisihan tuon tehdä muustakin kuin raidallisesta kankaasta. Pistetään pitkät piuhat flunssan ja runsaan Buranan nauttimisen piikkiin, tai ehkä oikeasti olen vähän yksinkertainen. Saattaa olla, että se olisi mainittu myös tekstissä tai ohjeessa, mutta luen niitä häpeällisen harvoin.

Kangas on pitkään hyllyssä notkunut tekokuitu-jokin. Aivan kamalaa ainetta, sähköinen ritinä vaan kuului, kun yritin saada kangasta pysymään jotenkuten kohdallaan kaksinkerroin. Ja sitten kun sain sen kohdilleen, tuli kissa kankaan päälle huomiota kerjäämään. Raasu on yksinäinen, kun lapset ja koira on mummulassa, mutta siinä vaiheessa en sääliä tuntenut, vaan häädin yksinäisen kauas. Piirtelin kaavat kokoon 46, se oli ihan passeli Ottobren Workshop 303-kaavoissa. Vaan eipä ollut tässä tai sitten olen viikossa ehtinyt syömään vielä tavallistakin enemmän suklaata. No, sekin on kyllä totta... Joka tapauksessa tästä tuli pieni. Johtuu siitäkin, että päinvastoin kuin yleensä, raitojen suunta kankaassa oli pystysuunta, joten kun halusin takakappaleeseen raidat vaakaan, ei takakappale jousta yhtään.


Sen verran kiva kuitenkin, että mietin jo, millaisia muutoksia tähän pitäisi tehdä, että saisin uuden kesäpaidan. Pituutta ainakin lisää, en tahdo nyhtää helman liepeitä alas joka välissä. Ja ostaa kunnollista kangasta.

Uusimmassa Ottobressa oli vaihteeksi vähän isompaakin kokoa kuvissakin, malli oli tekstin mukaan kokoa 50 ja jotakuinkin minun pituiseni eli 164 cm. Mutta Ottobre samoin kuin kaikki läskimallistoa myyvät vaatekaupatkin kuvittelevat, että jokainen isokokoinen ihminen haluaa pukeutua telttaan. Ja "iso pääntie korostaa rintoja ja vie huomion isosta masusta", luki joskus jossain akkainlehdessä. Samaa mieltä ovat ilmeisesti sitten Ottobrellakin. ARGH! En halua, en tykkää.

2 kommenttia:

 1. Masu on universumin toiseksi ällöttävin sana, eteenkin aikuisen vatsasta puhuttaessa. Vain masukki on ällöttävämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!

   Ja yksi ärsytys vielä tuohon aiheeseen on se, että isojen kokojen mallistot on monessa kaupassa isoille _tytöille_. Argh! Mitä se tytöttely siihen vaikuttaa?

   Poista