keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Pieni välipala

toisin sanoen se tuntui hyvältä idealta silloin.

Koska kaikki tekeleet jumittivat mikä mistäkin syystä, alkoi mieli tehdä jotakin valmistakin, ihan pikaisesti. Minulla on yhdet kassinkahvat valmiina ostettuna, jos olisin löytänyt ne, tämä pieni välipala olisi ollut kassi. Mutta koska ne olivat hukassa ja muita käsityöblogeja selaillessa tuli vastaan tämä ohje, niin ei muuta kuin hommiin.

Koska olen suuruudenhullu ja elämäntapaidiootti, päätin tehdä monta kerralla.

Koska lapset häiriköivät kovasti, päätin aloittaa vasta, kun menivät nukkumaan. Lähempänä puoltayötä.

Ohjeiden noudattaminen on ollut aina minulle kovin vaikeata. Siksi päätin tehdä nyt kaiken kirjaimellisesti, noudattaa ohjeita pilkulleen. Tekee hyvää harjoitella, ajattelin. Ensimmäiseksi siis mittausta ja leikkausta, tähän tapaan...

Kunnon työkaluilla

Kuten näkyy, nyysin yhden tilkun hempeily-kasasta. Ja pitihän tuon pyöröleikkurin terävyyskin testata, KYLLÄ, se ON terävä!

Yllättäen sain homman etenemään melko hyvin, kunnes olin viimeisiä saumoja ompelemassa. Silloin neula katkesi ja sen vaihtamisen jälkeen alkoi langat jumittamaan puolapesään. Muutamaan kertaan auoin ja putsasin, mutta kun parin tikin jälkeen sama tapahtui taas, niin annoin kahden viimeisen jäädä vaiheeseen. Kellokin oli jo ties mitä. Muistin sentään ottaa kuvia valmiista (oikealla puolella kaksi) ja puolivalmiista (vasemman puoleiset) tekeleistä.

Onneksi tuo meidän vauvelin nimikkokansi oli valmiiden puolella.
Muita suunnittelin lahjoiksi.Ja aamulla muistin vielä kuvata nuo sisäpuoletkin.
Huonoja kuvia, uudesta hienosta kamerasta on patterit loppu...

Tuo nimikkokansi olisi tarvinnut tukikangasta, minulla on sitä jossain, mutta kiivaasta kollastamisesta huolimatta en sitä löytänyt. Ne kadonneet kassinkahvat sen sijaan löytyivät. Joten melko pluru tuo nyt on. Mutta on se hieno, minä ite tein!

Blogi piti toki päivittää ennen kuin tarkistan, tuleeko ompelukoneesta vielä kalua, vai menikö Yamata siinä. Ompelukoneilla on varmasti jokin salaliitto minua vastaan, olen täysin vakuuttunut :P

1 kommentti:

  1. Puolapesään purkki-ilmaa ja öljyä, taas kukkuu, loputkin kaksi saumaa kiinni :)

    VastaaPoista