perjantai 23. heinäkuuta 2010

En Vain Osaa

Yamata on ihan kelpo ompelukone alle 80 euron koneeksi. Se paukkuu, kolisee ja valittaa, mutta niinhän sen omistajakin tekee. Ja vihdoinkin minulla on ompelukone, jonka langat saan paikoilleen suit sait sukkelaan. Ensimmäistä ompelukonettani langoittaessani jouduin joka kerta lunttaamaan reitin ohjekirjasta. Edellinen koneeni oli käytettynä ostettu Singer, juuri kun aloin sen kanssa päästä sinuiksi, se päätti heittää henkensä, toisin sanoen rattaansa palasiksi.

Yamatan lankoja en vain saa säädettyä, kuten pitäisi. Jos joku ompelukoneiden sielunelämää tunteva sattuu lukemaan, niin kommentoikaa ihmeessä vinkkejä. Jälki siis on tällaista


Alalanka pinkkiä, ylälanka vihreätä

Olen säätänyt alalankaa kireämmälle, Yamatan paukkuminen kyllä väheni siitä, eikä sotke lankoja niin paljoa. Ylälangan kiristämiseen tarkoitettu vipstaaki on ilmeisesti koriste. Täytyyhän sitä tietysti tuon hintaluokan koneessa jostain säästää... Kuvassa siis joka tapauksessa oikeanpuoleinen tikki on ylälanka löysimmillään ja vasemmanpuoleisessa ylälanka kireimmillään.

Tänään on viimeinen päivä aikaa tuliaisten värkkäilyyn. Arvatkaapa kaksi kertaa, meneekö aika haahuiluun, pienen apulaisen hoivailuun, ihme säätämiseen ja kaikkeen muuhun. Potkikaa minua!

2 kommenttia:

  1. Miten pitkää tikkiä käytitkään? TUossa kuvassa se vaikuttaa kovin lyhyltä? Jos alatikki on jees, sitten se on vaan ränklättävä sen ylätikin kanssa.

    Oranki ompelee

    VastaaPoista
  2. Sellainen kultainen keskitie. Tosin sekin säätönuppi tuntuu olevan enemmän koristeena kuin varsinaiseen käyttöön :D

    VastaaPoista