keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Ensimmäinen kankaiden tuhoamisyritys

RTFM? Ei nyt ehdi...

Viimein sain itsestäni irti riittävästi, että tyhjensin keittiön pöydän ja täytin sen kankailla ja ompelukoneella. Päätin heti aluksi unohtaa kikkailut ja vaikeudet, kuten mittaamisen. Laitoin kankaan päälle isohkon muovisen leikkuulaudan ja piirsin liidulla viivan. Ensimmäisestä kankaasta sain nypittyä ja nyrhittyä langan irti jotakuinkin viivan paikkeilta, sen mukaan sain sitten leikattua, noh, melko suoraan. Toinen kangas pistikin enemmän hanttiin, hylkäsin sakset ja riuhtaisin kankaan poikki. Tässä puuhassa on kuulkaa ytyä!

Sitten ompelukoneen kimppuun. Laiskana ompelijana ompelin pitkät sivut kiinni. Sitten etsiskelin aikani vähäiselle käytölle jäänyttä silitysrautaa, että sain silitettyä saumat auki. Kun silitin saumat päällekkäin, sain samalla merkit seuraavista saksimiskohdista. Toisen kangaspalasen kääntö ja nyt toiset reunat kiinni. Saumojen silitys ja nyt kun saksin, niin kas, minulla olikin kaksi ihan kivan näköistä palasta :)

Ihan ensimmäiset, nuo, noh, miksikä niitä sanotaan? Pitäisikö sittenkin lukea tuo kirja..?

Siihen hyytyikin elämäntapaidiootti ja otti päälle päiväunet :) Tästä on hyvä jatkaa, kun ensijännityksestä selvisi!

sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Virallinen bloginaloitus

Elämäntapaidiootti on tumpelo. Tumpelo, jonka on välillä aivan välttämätön pakko hakata päätään seinään asioissa, jotka olisi parasta jättää niille, jotka osaa. Ihan vain siksi, että satunnaisesti voisi kokea onnistumisen iloa. Omituinen masokismin muoto.

Alkuun jotain vanhempaa tuotantoa, pikkujoulu- ja joululahjoja...


Kangasvärit ja Tiimarin valmis kangaskassi, tuloksena kassi siskolle. Sisko oli jo aiemmin toivonut kuvaa Usvametsän neidosta.


Jälleen kangasvärit ja Tiimarin kassi. Pikkujoululahja.


Lasten joululahjat. Entinen ompelukone tosin sanoi sopimuksen irti kesken kaiken, joten pyyhkeet valmistuivat vasta keväällä. Parempi myöhään kun ei silloinkaan?

Ja kun tahti on tämä, niin katsotaan, milloin blogi seuraavan kerran päivittyy...