keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Ensimmäinen kankaiden tuhoamisyritys

RTFM? Ei nyt ehdi...

Viimein sain itsestäni irti riittävästi, että tyhjensin keittiön pöydän ja täytin sen kankailla ja ompelukoneella. Päätin heti aluksi unohtaa kikkailut ja vaikeudet, kuten mittaamisen. Laitoin kankaan päälle isohkon muovisen leikkuulaudan ja piirsin liidulla viivan. Ensimmäisestä kankaasta sain nypittyä ja nyrhittyä langan irti jotakuinkin viivan paikkeilta, sen mukaan sain sitten leikattua, noh, melko suoraan. Toinen kangas pistikin enemmän hanttiin, hylkäsin sakset ja riuhtaisin kankaan poikki. Tässä puuhassa on kuulkaa ytyä!

Sitten ompelukoneen kimppuun. Laiskana ompelijana ompelin pitkät sivut kiinni. Sitten etsiskelin aikani vähäiselle käytölle jäänyttä silitysrautaa, että sain silitettyä saumat auki. Kun silitin saumat päällekkäin, sain samalla merkit seuraavista saksimiskohdista. Toisen kangaspalasen kääntö ja nyt toiset reunat kiinni. Saumojen silitys ja nyt kun saksin, niin kas, minulla olikin kaksi ihan kivan näköistä palasta :)

Ihan ensimmäiset, nuo, noh, miksikä niitä sanotaan? Pitäisikö sittenkin lukea tuo kirja..?

Siihen hyytyikin elämäntapaidiootti ja otti päälle päiväunet :) Tästä on hyvä jatkaa, kun ensijännityksestä selvisi!

3 kommenttia:

 1. Haastavan kankaan valitsit! Mutta vau, mitkä sakset! Minullakin oli tuollaiset, mutta jouduin luopumaan niistä lentokentän turvatarkastuksessa ja pudottamaan roskikseen tarkasti valvovan silmän alla. Mikä menetys! Sakset olivat penaalissa ja yhtä tärkeitä, kuin muukin sisältö.

  T. Desiree

  VastaaPoista
 2. Aloitin kankaista, joissa taloudellinen tappio on pienin ;) Eli osa on saatuja tai rikkinäisistä vaatteista räävittyjä, vain tuon raidallisen palan nappasin Eurokankaan kilolaatikosta.

  Voi saksia! Nuo on kyllä hyvät. Olen tullut haalineeksi tuota rekvisiittaa ajatuksella "sitten kun", nyt sakset vasta pääsivät käyttöön.

  VastaaPoista
 3. ihanaa tuo raidallinen kangas! ja täysin käsittämätön tekniikan hallinta *ihailee*...

  -kanttura-

  VastaaPoista